Iedere persoon is anders en ook hebben klachten verschillende oorzaken. Mijn werkwijze is er op gericht om met sportmassage de oorzaken van de klacht aan te pakken en niet alleen de gevolgen te behandelen.

Ik zal dus altijd beginnen met een gesprek waarin we kijken wat er aan de hand is, hoe dat eventueel komt en hoe we het op kunnen lossen.

Zo kan het best zijn dan pijnklachten in de schouder gerelateerd zijn aan het werk dat iemand doet, de houding en de manier van bewegen of een gebrek daaraan. Door massage kan ik blokkades in de spieren wegnemen zodat de ontspanning in de spieren terug komt en bewegen weer prettig voelt. Wanneer de oorzaak van de klacht voorkomt uit een verkeerde houding geef ik advies hoe deze te verbeteren zodat de klachten minder snel terugkomen.

Uit ervaring blijkt dat regelmatig onderhoud door middel van sportmassage positief uitpakt. Zo wordt namelijk voorkomen dat het lichaam ongemerkt teveel spierspanning opbouwt en de klachten terugkeren.

Na mijn ALO-opleiding heb ik een gedegen opleiding gevolgd bij het Nederlands Genootschap voor Sportmassage (http://www.sportverzorgingngs.nl/Sportmassage.html).  Door mijn jarenlange ervaring met bewegen en het begeleiden van sporters kan ik snel tot een effectief behandelplan komen.