Aan het eind van een sportmassage smeer ik het behandelde gebied in met Biofreeze. Ik doe dat omdat het pijnstillend en spierontspannend werkt.

Het unieke van Biofreeze zit hem in de “koude therapie”: door een combinatie van natuurlijke menthol en de verdamping van alcohol krijgt u een “koud gevoel” op de pijnlijke plek.

Dat veroorzaakt twee reacties:

  • De microcirculatie en de doorbloeding worden gestimuleerd
  • De zenuwuiteinden in de opperhuid worden beïnvloed, daardoor voelt u minder pijn en kunnen uw spieren zich ontspannen

Het effect van Biofreeze is groot doordat het lichaam zich aan de omstandigheden aanpast en direct “reageert” op de kou: bloedvaten vernauwen zich en lokaal kan de doorbloeding zelfs stoppen. De koude reactie is echter kort en er volgt een tegenreactie: het bloed gaat weer stromen en het lichaam wordt weer van binnen opgewarmd. Dit is vergelijkbaar met het opwarmen van bevroren of koude handen: je krijgt dan vaak een gloeiend gevoel.

Door de uitstekende werking van Biofreeze herstelt u sneller van een blessure, heeft u minder of geen pijn meer, en kunt u sporten en bewegen zonder pijn. Je kunt Biofreeze ook prima zelf gebruiken tussen twee behandelingen in. Je kunt dat dan het best doen na een warme douche, als de poriën in de huid open staan.

Biofreeze is bij mij verkrijgbaar in tubes van 110 ml voor € 13,00.